İSTANBUL / PENDİK - Abdullah Acar Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Şimden girü hiç kimesne kapuda ve divanda ve mecalis ve seyranda Türki dilinden gayri dil söylemeye” (Karamanoğlu Mehmet Bey )

(Bu günden sonra divanda, dergahta, bargahta, mecliste ve meydanda Türkçe’den başka dil kullanılmayacaktır.”)

Bu dil ağzımda annemin sütüdür.(Yahya Kemal Beyatlı)

Türkçem benim ses bayrağım.(Fazıl Hüsnü Dağlarca)

Türk Dili Türk Milletinin beynidir, kalbidir.(Mustafa Kemal Atatürk)

Dilini kaybetmiş bir millet her şeyini kaybetmiştir.(Peyami Safa)

Türklüğün vicdanı bir ,dini bir,imanı bir.Fakat hepsi ayrılır ,olmazsa lisanı bir.(Ziya Gökalp)

...

Ve daha niceleri yazıldı söylendi senin için güzel Türkçem, nice yürekler senin altında bir oldu. Yeri geldi Türkü oldun yeri geldi şiir oldun, sen duygu oldun, sesime ses, gönlüme eş oldun. Sen Türk'ün Türkçesi oldun, var oldun, sağ oldun, Atalarımdan armağan oldun. İyi ki doğdun Güzel Türkçem, Anadilim,Ata sesim,ses bayrağım, iyi ki doğdun!

Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ adlı proje kapsamında okulumuzda çalışmalar,yarışmalar ve bu doğrultuda etkinlikler yapmaya devam ediyoruz.

Dilimizin Zenginlikleri kapsamında panolarımızı süsledik.

Yunus Emre Divan Sözlüğünden yola çıkarak Cümle Afiş Tasarım Yarışması düzenledik ve 1.olan eserimizi okulumuzu temsilen yarışmaya gönderdik.

Anahtar Kelimelerle Hikâye oluşturma, söyleme ve yazma yarışmaları yaptık.

14-01-202414-01-202414-01-202414-01-202414-01-202414-01-202414-01-2024

Yayın: 14.01.2024 - Güncelleme: 14.01.2024 22:53 - Görüntülenme: 139