İSTANBUL / PENDİK - Abdullah Acar Ortaokulu

Harezmî Eğitim Modeli

HAREZMİ EĞİTİM MODELİ NEDİR?

Harezmî Eğitim Modeli, çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında; güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemleri ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen yapıda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş bir eğitim modeldir. Bilgisayar bilimi öğretiminin Sosyal Bilim dalı ile bütünleştirilen, Bilgi İşlemsel Düşünme becerisinin hayata adapte edildiği, Programlama ve Öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, disiplinlerarası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı işbirliğini benimseyen, Robotik ve Oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen bir eğitim modelidir.

Harezmî Eğitim Modeli'nin diğer eğitim modellerinden ayıran en önemli fark derslerin aynnı anda en az 3 farklı branş öğretmeni tarafından yürütülmesi ve ders akışını belirleyen herhangi bir problemin (HİS Cümlesinin) tamamıyla öğrencilerle beraber karar verilmesidir.

Harezmî Eğitim Modeli ilk olarak 2017 Yılında İstanbul ilimizde farklı kademe ve türlerdeki 5 Pilot okulumuzda haftada 2 saat, 5 ve 6 öğretmenin aynı derse birlikte girmesi ile gerçekleşti. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında ise İstanbul'da 439 ekip, 384 okul Harezmî Eğitim Modeli uygulama okulu olarak seçilmiştir.  Okulumuzda ise Harezmî Eğitim Modeli 2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren aralıksız biçimde uygulanmaktadır. Şimdi bu yıllarda yapılan çalışmalara göz atalım isterseniz

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

HİS CÜMLEMİZ

SLOGANIMIZ